Παιδικά παπούτσια χονδρική Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αγορά
0
Αγαπημένα
Σετ: 0
Γενικός: 0.00 €
Σημαία

Επιλέξτε γλώσσα

Παιδικά παπούτσια χονδρική
Παιδικά παπούτσια χονδρική

Τα δικαιώματα των καταναλωτών

Δικαιώματα των καταναλωτών

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

Όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα στοιχείο ή την υπηρεσία στην ΕΕ, ο έμπορος πρέπει να παρέχει σαφείς, ακριβείς και κατανοητές πληροφορίες σχετικά με το στοιχείο ή την υπηρεσία σας πριν αγοράσετε.

Η παρούσα σύμβαση πληροφορίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

Κυριώτερα Σημεία Προϊόντων

Συνολική τιμή συμπεριλαμβανομένων των φόρων και τελών όλων των

Τα έξοδα αποστολής (αν υπάρχει) και τυχόν άλλα πρόσθετα έξοδα

Διακανονισμού της πληρωμής, παράδοσης ή εκτέλεσης

Να trader με την ταυτότητα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου

Διάρκεια της σύμβασης (κατά περίπτωση)

Ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες ενδέχεται να μην είναι απαραίτητο να παρέχεται, ρητώς, αν αυτό είναι σαφές από τα συμφραζόμενα, όπως τα χαρακτηριστικά των προϊόντων που εμφανίζονται στο ράφι του καταστήματος.

Εάν ψωνίζετε σε απευθείας σύνδεση, μέσω τηλεφώνου, από κατάλογο ταχυδρομικών παραγγελιών ή από εμπόρους, θα πρέπει επίσης να παρέχουν τις ακόλουθες πληροφορίες, πριν να αγοράσετε:

Trader 's διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κάθε συγκεκριμένη χώρα αποστολής περιορισμούς

Δικαίωμα ακύρωσης εντός 14 ημερών

διαθέσιμο μετά την πώληση υπηρεσιών

μηχανισμοί επίλυσης διαφορών

Έμπορος " s Πωλήσεων Αριθμός Μητρώου

Έμπορος " s επαγγελματικό τίτλο και το ΦΠΑ δεδομένων (εάν ισχύει)

Επαγγελματική ένωση στην οποία ο έμπορος ανήκει (αν ισχύει).

Για αυτές τις αγορές, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να πληρώσει τα μεταφορικά και άλλα έξοδα που δεν έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων.

Οι συμβάσεις πρέπει να συντάσσονται σε απλή και κατανοητή γλώσσα και δεν περιέχουν καταχρηστικούς όρους.

Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, το δικαίωμα να λάβει επιβεβαίωση της παραγγελίας σας, η ακύρωση και άλλες νομικές απαιτήσεις δεν ισχύουν για end-to-end αγορές που αξίζει λιγότερο από 50 ευρώ.

Επιβεβαίωση της αγοράς

Όταν έχετε αγοράσει κάτι άλλο εκτός από ένα πραγματικό κατάστημα - όπως σε απευθείας σύνδεση, μέσω τηλεφώνου ή μέσω καταλόγου - πρέπει να λάβετε γραπτή επιβεβαίωση της συναλλαγής σας. Η επιβεβαίωση πρέπει να είναι σε χαρτί ή σε μια μακροχρόνια μορφή, όπως ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό του εμπόρου στην ιστοσελίδα της - υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί να το κρατήσει και ότι ο έμπορος δεν μπορεί μονομερώς να αλλάξει.

Το ψηφιακό περιεχόμενο

Ειδικές απαιτήσεις πληροφόρησης ισχύουν κατά την αγορά ψηφιακού περιεχομένου στο Διαδίκτυο, όπως το downloading ή streaming μουσικής ή βίντεο. Πριν κάνετε μια αγορά, θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται σχετικά με το πώς το περιεχόμενο λειτουργεί με το κατάλληλο υλικό/λογισμικό (διαλειτουργικότητα) και τη λειτουργικότητά του, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον οποιαδήποτε γεωγραφική περιορισμοί ισχύουν για τη χρήση του περιεχομένου και κατά πόσον επιτρέπεται η ιδιωτική αντιγραφή.

 

Μετά την πώληση τηλεφωνική επικοινωνία

Οι έμποροι που παρέχει μετά την πώληση τηλεφωνικές γραμμές για τους καταναλωτές θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι κλήσεις πληρώνονται με την τιμή βάσης. Οι έμποροι απαγορεύεται να απαιτεί από τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν παροχές τηλεφωνικές γραμμές για να ζητήσετε ή να διαμαρτύρονται για την αγορά τους ή την σύμβαση.

Την αγορά από μη-ΕΕ εμπόρων στο διαδίκτυο

Τα δικαιώματά σας ως καταναλωτή στο πλαίσιο της ΕΕ, τους κανόνες που συνήθως ισχύουν και για αγορές από μη-ΕΕ εμπόρων στο διαδίκτυο που απευθύνονται σε καταναλωτές στην ΕΕ. Ωστόσο, μπορεί να έχετε δυσκολία να υπερασπίζεται τα δικαιώματά σας από τους εμπόρους έξω από την ΕΕ.

Τιμολόγηση και πληρωμές

Απόφαση του ηνωμένου βασιλείου να επικαλεστεί ΣΕΕ Άρθρο 50: πρόσθετες πληροφορίες

Όταν αγοράζετε αγαθά ή υπηρεσίες της ΕΕ, θα πρέπει να ενημερώνονται με σαφήνεια η συνολική τιμή, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων και επιπλέον χρεώσεις.

Για online αγορές, θα πρέπει να επιβεβαιώσει με σαφήνεια - για παράδειγμα, κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί - που ξέρω ότι η παραγγελία συνεπάγεται υποχρέωση πληρωμής.

Αν θέλετε να κάνετε μια online πληρωμή άνω των 30 ευρώ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό από τουλάχιστον δύο στοιχεία ταυτότητας, όπως:

Κάτι που πρέπει (όπως το κινητό σας τηλέφωνο ή το card reader) και κάτι που γνωρίζετε (PIN ή κωδικός πρόσβασης)

Κάτι που έχω (ένα κινητό τηλέφωνο ή την κάρτα reader) και κάτι που έχετε (το δακτυλικό σας αποτύπωμα)

Κάτι ξέρεις (PIN ή κωδικός πρόσβασης) Και κάτι που είναι (το δακτυλικό σας αποτύπωμα)

Αυτό κάνει τις πληρωμές σας ασφαλέστερο.

Επιπλέον Χρέωση Καρτών Χρεώσεις

Οι έμποροι στην ΕΕ δεν επιτρέπεται να χρεώνουν πρόσθετα τέλη για τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Οι μόνες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα είναι American Express/Diners Club κάρτες και επιχειρήσεων ή εταιρικές πιστωτικές κάρτες, όπου ο εργοδότης σου τιμολογείται αντ ' αυτού. Εάν χρησιμοποιήσετε αυτές τις κάρτες, μπορεί να χρεωθείτε ένα ποσό, αλλά το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που καταβάλλουν οι ίδιοι για να επεξεργαστούμε την πληρωμή σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν έχετε πληρώσει στην ΕΕ νομίσματα εκτός από το ευρώ, ο παροχέας σας μπορεί να χρεώσει μια αμοιβή μετατροπή νομίσματος, όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα σας σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Πρόσθετη Αμοιβή Υπηρεσιών

Θα πρέπει να συγκατάθεσή του για οποιαδήποτε επιπλέον πληρωμή ζήτησε από τον έμπορο, όπως express ναυτιλία, συσκευασία δώρων ή ταξιδιωτική ασφάλιση.

Έμπορος δεν επιτρέπεται να χρεώνει για τις υπηρεσίες αυτές, εκτός αν έχετε επιλέξει σαφώς τους. Χρησιμοποιώντας την προ-σήμανση το πλαίσιο ελέγχου για τον έμπορο 's ιστοσελίδα δεν συνεπάγεται συγκατάθεση, έτσι θα είναι επιλέξιμες για να επιστρέψουμε κάθε πληρωμή που έλαβε με τον τρόπο αυτό.

Τιμή διακρίσεις

Ως πολίτης της ΕΕ (σε αυτή την περίπτωση, τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία) ή κάτοικος, μπορείτε να 't πληρώσει υψηλότερη τιμή κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών στην ΕΕ, ακριβώς λόγω της εθνικότητάς σας ή της χώρας διαμονής.

Όταν αγοράζετε αγαθά σε απευθείας σύνδεση στην ΕΕ, οι τιμές μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα ή σε διαφορετικές εκδόσεις του το ίδιο το site, για παράδειγμα, λόγω διαφορών στα έξοδα αποστολής. Ωστόσο, αν μπορείτε να αγοράσετε σε απευθείας σύνδεση χωρίς διασυνοριακής αποστολής - Για παράδειγμα, όταν αγοράζετε κάτι σε απευθείας σύνδεση που σκοπεύετε να το πάρετε μακριά από έναν έμπορο ή ψωνίστε μόνοι σας - Θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις ίδιες τιμές και ειδικές προσφορές, καθώς οι αγοραστές που ζουν σε αυτή χώρα της ΕΕ, δεν μπορούν να πληρώσουν περισσότερο ή να στερηθούν τη δυνατότητα να αγοράσει κάτι μόνο και μόνο επειδή ζουν σε άλλη χώρα.

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και όταν αγοράζουν υπηρεσίες που παρέχονται σε έναν έμπορο χώρους του κτιρίου, όπως όταν αγοράζετε εισιτήρια εισόδου για το λούνα παρκ, το βιβλίο ένα ξενοδοχείο, να νοικιάσουν αυτοκίνητο ή όταν αγοράζετε ηλεκτρονικά υπηρεσίες (όπως υπηρεσίες cloud ή φιλοξενία ιστοσελίδων) Έχετε το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στις ίδιες τιμές, όπως τοπικές αγοραστές.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας προστασία, όπως ταινίες, e-books, μουσική και συχνά καλύπτονται από διάφορες συμφωνίες αδειοδότησης σε διαφορετικές χώρες. Έτσι, μπορείτε να 't πάντα να έχουν πρόσβαση στα ίδια προϊόντα με την ίδια τιμή σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Επιστροφή του ΦΠΑ

Αν προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ, έχετε το δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ για αγαθά που αγοράζονται κατά τη διαμονή σας στην ΕΕ, εάν τα εμπορεύματα που προσκομίζονται στο τελωνείο, όταν αποστέλλονται εντός 3 μηνών από την αγορά τους, μαζί με την επιστροφή του ΦΠΑ έγγραφα. Που παρασκευάζονται συνήθως από τον πωλητή, αν και επειδή το πρόγραμμα είναι εθελοντική, δεν είναι όλοι οι πωλητές να συμμετέχουν. Ορισμένες χώρες να ορίσετε μια ελάχιστη τιμή αγοράς για να είναι κατάλληλοι για μια επιστροφή.

Από την αγορά σε απευθείας σύνδεση από άλλη χώρα της ΕΕ

Ειδικοί κανόνες μπορεί να εφαρμοστεί όταν αγοράζουν προϊόντα από μια άλλη χώρα της ΕΕ για παράδοση στη χώρα διαμονής σας. Εάν η εταιρεία σας αγορά από το πωλεί αγαθά από μια συγκεκριμένη τιμή για τη χώρα σας, όπου παραδίδονται τα αγαθά, που δεν μπορούν να χρεώνουν ΦΠΑ στη χώρα όπου κάνατε την αγορά. Αντ ' αυτού, θα πρέπει να εφαρμόζεται ΦΠΑ στη χώρα όπου το στοιχείο παραδίδεται - προορισμού ΦΠΑ. Το μέγιστο ποσό για αυτές τις διασυνοριακές πωλήσεις καθορίζεται από κάθε χώρα της ΕΕ, 35.000 ευρώ, ή 100.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες μεγάλες σε απευθείας σύνδεση καταστήματα παράδοση εντός της ΕΕ θα πρέπει να εφαρμόσει τον προορισμό ΦΠΑ κανόνα.

ΦΠΑ για τις τηλεπικοινωνιακές, ραδιοτηλεοπτικές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες που επιβάλλεται στην χώρα στην οποία ζείτε (τη χώρα στην οποία ζείτε, έχετε μόνιμη διεύθυνση ή ζουν συνήθως), και όχι στη χώρα όπου αγοράσατε την υπηρεσία. Οι κανόνες αυτοί ισχύουν για τις υπηρεσίες που αγοράζονται, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ.